Landelijk en ambachtelijk

Oud eiken meubelen

Gebr. de Ruiter

Lonnekerbrugstraat 120a

7547 AM, Enschede

053-4345334

http://www.oudeikentafels.nl

Meer informatie:

Heeft u een vraag aan deze specialist, maak dan gebruik van het onderstaande formulier.

Gepubliceerd op
geldig tot

Oud eiken meubelen

De trend ‘landelijk wonen’ is al jaren aan een onstuitbare opmars bezig. Meubels en interieurs gemaakt van ruwe, stoere materialen geven een warme sfeer. De gebroeders De Ruiter in Enschede geven de trend een nieuwe dimensie door vanuit heel Europa oude eiken planken te recyclen en om te toveren tot unieke meubelstukken.

Uniek en duurzaam
Het door de gebroeders De Ruiter gebruikte materiaal is niet alleen uniek, het is ook bijzonder duurzaam. Er worden namelijk al jaren geen bomen gekapt voor het hout dat gebruikt wordt. De planken waar de meubels mee gemaakt worden, zijn afkomstig van daken uit oude boerderijen of imposante eiken vloerdelen uit monumentale panden. Omdat je oud hout niet zomaar vindt, wordt er in heel Europa naar gezocht. In landen als België, Frankrijk en Engeland vindt de selectie van het hout plaats. Al dan niet in opdracht van de klant. Het zoeken naar de juiste planken, vormt een groot gedeelte van de werkzaamheden. Iedere plank die gevonden wordt, is uniek. Het hout heeft hier en daar nog een nagel, een scheurtje of een noest en is op zijn eigen manier doorleefd…

Iedere plank is anders
Op het moment dat het hout in woeste staat in de werkplaats binnen komt, lezen de gebroeders De Ruiter het unieke verhaal van iedere plank. Een tafel, kast, keuken of ander meubelstuk ‘ontstaat’ tijdens het bewerken van het hout. Uiteraard worden de meubels gemaakt volgens de wensen van de klant, maar het hout is leidend voor het uiteindelijke resultaat. Tenzij de klant het echt wenst, wordt het hout niet gelakt. Oud eiken dat honderden jaren oud is, heeft zijn eigen authenticiteit dat behouden wordt door het slechts te schaven of te schuren. Door ieder plank afzonderlijk en kritisch te bekijken, krijgt het meubel haast als vanzelf vorm. Hierdoor heeft ieder project dat de werkplaats verlaat een uniek eigen karakter.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw eigen, duurzame meubel? In de 2000m² grote showroom beleeft u de sfeer van oud eiken en kunt u al uw wensen bespreken.
Uniek en duurzaam Het door de gebroeders De Ruiter gebruikte materiaal is niet alleen uniek, het is ook bijzonder duurzaam. Er worden namelijk al jaren geen bomen gekapt voor het hout dat gebruikt wordt. De planken waar de meubels mee gemaakt worden, zijn afkomstig van daken uit oude boerderijen of imposante eiken vloerdelen uit monumentale panden. Omdat je oud hout niet zomaar vindt, wordt er in heel Europa naar gezocht. In landen als België, Frankrijk en Engeland vindt de selectie van het hout plaats. Al dan niet in opdracht van de klant. Het zoeken naar de juiste planken, vormt een groot gedeelte van de werkzaamheden. Iedere plank die gevonden wordt, is uniek. Het hout heeft hier en daar nog een nagel, een scheurtje of een noest en is op zijn eigen manier doorleefd… Iedere plank is anders Op het moment dat het hout in woeste staat in de werkplaats binnen komt, lezen de gebroeders De Ruiter het unieke verhaal van iedere plank. Een tafel, kast, keuken of ander meubelstuk ‘ontstaat’ tijdens het bewerken van het hout. Uiteraard worden de meubels gemaakt volgens de wensen van de klant, maar het hout is leidend voor het uiteindelijke resultaat. Tenzij de klant het echt wenst, wordt het hout niet gelakt. Oud eiken dat honderden jaren oud is, heeft zijn eigen authenticiteit dat behouden wordt door het slechts te schaven of te schuren. Door ieder plank afzonderlijk en kritisch te bekijken, krijgt het meubel haast als vanzelf vorm. Hierdoor heeft ieder project dat de werkplaats verlaat een uniek eigen karakter. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw eigen, duurzame meubel? In de 2000m² grote showroom beleeft u de sfeer van oud eiken en kunt u al uw wensen bespreken.
Naar specialist