Schrauwen Fietsen

Beoordeling 9,1 gebaseerd op 137 individuele klantbeoordelingen.
Supertevreden
95,6%
Tevreden
4,4%
Ontevreden
0%

Schrauwen Fietsen
Beoordelingen en ervaringen

Kwaliteitsscore

Schrauwen Fietsen is erkend 5-sterrenspecialist en laat zich bewust controleren en beoordelen op zijn servicebeleid. Hiervoor gebruiken wij de 5-sterrengroeipromotor waarbij we de Net Promotor Score (NPS) meten. Krijgt Schrauwen Fietsen te veel klachten en/of te slechte beoordelingen dan wordt de erkenning ingetrokken. Zo weet je zeker dat jij bij deze keurmerkhouder kunt rekenen op onze 5 sterke punten: *Goed advies *Vakmanschap *Kwaliteit *Service *Garantie

Schrauwen Fietsen heeft 137 klantbeoordelingen verzameld.
96% is supertevreden, 4% is tevreden en 0% is ontevreden.
100% heeft goede tot zeer goede ervaringen met Schrauwen Fietsen.
Gemiddeld wordt Schrauwen Fietsen met een 9,1 beoordeeld.
Schrauwen Fietsen heeft een NPS score van 96 en voldoet daarmee aan de normering als erkend 5-sterrenspecialist.

Over Schrauwen Fietsen

Schrauwen Fietsen goed voor meer dan 80 jaar kwaliteit

Wie het moderne pand van Schrauwen Fietsen aan de Gastelseweg betreedt, kan zich amper voorstellen hoe het ooit begon. Met de verkoop van één dames- en één herenfiets gaf Janus Schrauwen in 1937 op de Stoopstraat de aanzet tot dit familiebedrijf dat dankzij hun betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en service al meer dan 80 jaar bestaat. Een mooi moment voor de tweede en derde generatie Schrauwen om samen terug te blikken.

“Die fietsen en wat onderdelen had mijn vader in de voorkamer van zijn ouders gezet”, vertelt Wim Schrauwen. “Het was een moeilijke tijd. Toch wist mijn vader een serieuze zaak op te bouwen. Indertijd kocht niemand ’s winters een fiets en om toch verzekerd te zijn van een inkomen, verkocht hij tevens kachels. Op de plaats van het ouderlijk huis zette hij eind vijftiger jaren een nieuw winkelpand neer.”

Speelgoed

“Rond mijn vijftiende, ging ik steeds vaker helpen”, vervolgt Wim. “De kneepjes van het vak leerde ik van een andere fietsenmaker die mij bijbracht hoe ik brommers moest repareren, iets wat mijn vader niet kon. Na mijn militaire dienst ging ik fulltime in de zaak werken en kwamen de brommers in ons assortiment. In ’76 verhuisden we naar de Gastelseweg. We namen het pand van een loodgietersbedrijf over. Naast kachels, verkochten die ook huishoudelijke artikelen, speelgoed, schroefjes en moertjes. Omdat oude klanten daarnaar bleven vragen, besloten we die ook maar aan te bieden.”

Opvolging

“Dat weet ik nog goed”, lacht zoon Patrick. “Als mijn vader naar de groothandel ging, mocht ik mee en iets uitzoeken. Toen de fietsen en brommers echter steeds beter gingen lopen, heeft mijn vader het speelgoed e.d. weer afgestoten. Toen de eerste scooters kwamen, besloot mijn vader om tevens ook met de brommers te stoppen. In 2001 kwam ik in de zaak. Ik heb geleerd voor robotprogrammeur, wat maar aangeeft dat het niet vanzelfsprekend is dat ik mijn vader heb opgevolgd”, geeft Patrick te kennen. “Maar het bleef toch trekken.”

Gemoderniseerd

“Met mijn komst is er veel veranderd. Het magazijn is flink gemoderniseerd en er kwam een computer! Verder heb ik net als mijn vader de nodige verbouwingen en uitbreidingen doorgezet. Onze samenwerking duurde zeven jaar, daarna nam mijn vader afscheid. In die periode is nooit een onvertogen woord gevallen. Mijn vader is een ruimdenkend man die openstond voor mijn ideeën. Anderzijds bewees ik dat die ergens op gestoeld waren en succes oogstten. Nu werk ik samen met mijn vrouw Kitty die mij heel goed aanvult.”

Zichtbaarheid

“Schrauwen Fietsen is op en top een Roosendaals bedrijf”, stipt Patrick aan. “Hier liggen onze roots en de Roosendalers kennen ons van oudsher als een solide en trouw bedrijf. We verkopen alleen kwaliteit, of het nu gaat om onze stadsfietsen, mountainbikes of elektrische fietsen. Vroeger waren er 30 fietsenmakers in een dorp en moest je hard werken aan je zichtbaarheid, anders gingen de mensen die op de hoek van de straat woonden naar een andere fietsenmaker. Nu speelt hetzelfde dilemma, want diezelfde mensen van op de hoek shoppen nu op internet. Wij blijven maar gewoon onszelf en doen wat we beloven. Dat wordt merkbaar door onze klanten gewaardeerd.”

Bedrijfsvideo

Portfolio

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
9.00-12.00 / 13.00-17.30
Woensdag
9.00-12.00 / 13.00-17.30
Donderdag
9.00-12.00 / 13.00-17.30
Vrijdag
9.00-12.00 / 13.00-17.30
Zaterdag
9.00-17.00
Zondag
Gesloten

Contact

Schrauwen Fietsen
Gastelseweg 12
4702 TB, Roosendaal

Vragen aan Schrauwen Fietsen