Google Rich Snippets plugin handleiding

Voor Wordpress

Om de plugin te installeren is het noodzakelijk om ‘beheerder/administrator’ rechten te hebben. Wanneer u een ‘redacteur’ bent, dan kunt u het beste de webbouwer of eigenaar vragen om u beheerder te maken.

Het gebruik van deze plugin is op eigen verantwoordelijkheid. Deze plugin dient als hulpmiddel en is getest met diverse combinaties van thema’s en andere plugins. Mocht de plugin niet werken, dan blijft het mogelijk om de rich snippet codes handmatig te plaatsen. De handleiding is beschikbaar in uw administratiepaneel onder het menu 5-sterrengroeipromotor.

Op de laatste pagina’s worden tevens tips beschreven voor mogelijke problemen die kunnen optreden. 

1 Plugin installeren

Ga in het linker menu naar ‘Plugins’ en kies daaronder ‘Nieuwe plugin’:

Klik bovenaan op ‘Plugin uploaden’:

Klik op ‘Bladeren’ en selecteer het .zip bestand. Klik vervolgens op ‘Nu installeren’:

Klik vervolgens op ‘Plugin activeren’:

 

2 Plugin instellen

Ga onder ‘Instellingen’ naar ’5-sterrenspecialist’:

Vul hier de URL (adres) in van uw feed:


De URL is terug te vinden bij ‘#2 URL koppeling’ op https://www.5sterrenspecialist.nl/bedrijven/mijn-profiel/google-rich-snippets.html 
(u moet dus inloggen op www.5sterrenspecialist.nl. Eenmaal ingelogd kijkt u bij het menu 5-sterrengroeipromotor en gaat u naar het submenu Google Rich Snippets)

Plaats vervolgens de shortcode [5sterrenspecialist_snippet] op alle plaatsen waar u de sterren wilt tonen. Dit kan op iedere gewenste pagina. Door de shortcode in bijvoorbeeld de header of de footer te plaatsen, komt deze automatisch op alle pagina’s terug.

3 Code opmaken

Standaard wordt er nog enkel tekst getoond (zonder sterren):

De code dient nog opgemaakt te worden, hiervoor kan de CSS code worden gebruikt welke wordt aangeleverd op https://www.5sterrenspecialist.nl/bedrijven/mijn-profiel/google-rich-snippets.html

Kopieer alle css opmaakcodes uit het veld:

Veel thema’s hebben een functie als ‘Custom CSS’ of ‘Quick CSS’. Hier kan de code worden geplakt, waarna de opmaak is ingesteld:

De opmaak kan per thema verschillen. Zo kunnen de sterren bijvoorbeeld groter zijn, of de tekst kleiner (zoals bovenstaand voorbeeld). Dit kan worden aangepast door de CSS codes verder op te maken:

4 Probleemoplossing

Geen css functie?

Mocht uw thema geen ‘custom css overschrijf’ functie niet hebben, dan zijn er ook plugins die deze functie aanbieden:

https://nl.wordpress.org/plugins/simple-custom-css/

https://nl.wordpress.org/plugins/custom-css-js/

Daarnaast blijft het mogelijk om deze css opmaakcodes direct in de styleseets van de website te verwerken.

De widget toont meer dan 5 sterren?

Standaard is het blok met de 5 sterren (div met class ‘rating-box’) 120 pixels breed en zijn de sterren 24 pixels hoog. Wanneer de sterren worden verkleind, dan passen er meer sterren in het blok. Om dit op te lossen kan de div ‘rating-box’ ook worden verkleind.

De widget staat op een aparte/nieuwe regel (enter)

Wilt u dat de widget bijvoorbeeld achter een regel tekst staat, maar wordt deze eronder geplaats (terwijl er wel ruimte voor is)? Pas dan de volgende code in de css aan:
 

.snippet-5sterrenspecialist {

    display: block;
 

Naar:
 

.snippet-5sterrenspecialist {

    display: inline-block;