Rich Snippets uitleg

Wanneer u gebruikt maakt van onze 5-sterrengroeipromotor verzamelt u klant beoordelingen ook, wel recensies genoemd. Deze (door uw klant geschreven) beoordelingen kunt u bij de zoekmachines aanbieden in de vorm van Rich Snippets. Het gebruik van Rich Snippets is een techniek welke al jaren bestaat, echter zijn er nog maar weinig sites die hier optimaal gebruik van maken. We leggen u graag uit wat Rich Snippets zijn en waarom het een waardevolle toevoeging is voor uw website.

Wat zijn Snippets

Snippets zijn niets anders dan de korte omschrijvingen welke getoond worden in de zoekresultaten. Standaard worden er drie weergegeven in Google:

1 de titel van uw site (het blauwe gedeelte)
2 de url van uw site (het groene gedeelte)
3 de korte omschrijving van uw website (het grijze gedeelte)

Hieronder ziet u hoe standaard Snippets worden weergegeven.


Met Rich Snippets levert u aan Google (en andere zoekmachines) extra gegevens, waardoor er uitgebreidere informatie wordt weergegeven in de zoekresultaten. De meest waardevolle Snippets zijn recensies. Simpel gezegd de beoordelingen en ervaringen van uw klanten. Hieronder ziet u hoe Rich Snippets met klant beoordelingen worden weergegeven. De regel met de sterretjes maakt het verschil!

Wat zijn de voordelen van Rich Snippets

*U bent beter vindbaar
Door Rich Snippets wordt u hoger gepositioneerd in de zoekmachines en er worden meer regels getoond. Sites welke reviews aanleveren (Rich Snippets) worden niet alleen hoger weergegeven, maar doordat u gewoonweg meer ruimte krijgt in de zoekmachine zullen de concurrenten onder uw zoekresultaat lager gepositioneerd worden waardoor er minder concurrentie te vinden is.

*Uw zoekresultaat valt meer op
Door de sterren, welke bij uw zoekresultaat te zien zijn, valt u meer op. Een bewezen feit is dat consumenten eerder uw site zullen bezoeken door de sterren.

*U verhoogt de waarde van uw zoekresultaat.
Rich Snippets als recensies geven de bezoeker waardevolle informatie. Consumenten geloven en waarderen de mening van anderen. Net als met mond-tot-mondreclame zijn anderen geloofwaardigere informatiebronnen dan degene die over zichzelf zegt dat hij/of zij een betrouwbare partij is.

Vindbaar zijn is belangrijk, maar nog belangrijker is dat een consument uw site ook daadwerkelijk bezoekt. Met Rich Snippets als recensies zal de CTR (het aantal mensen dat ook echt op uw zoekresultaat doorklikt naar uw website) toenemen.

Zo krijgt u sterren bij uw zoekresultaten

Als u inlogt op www.5sterrenspecialist.nl en u gaat in het linker menu naar de 5-sterrengroeipromotor krijgt u een submenu te zien genaamd Google Rich Snippets. U ziet daar een html code welke u of uw websitebouwer in de broncode van uw site dient te plakken. Zodra uw code is geplaatst pakt de zoekmachine het automatisch op en hoeft u er zelf niets meer aan te doen.

5-sterrenspecialist worden

Uitstekende klantbehandeling is een keuze
Het keurmerk 5-sterrenspecialist is het eerste keurmerk voor klanttevredenheid en ziet toe op de echtheid van reviews. Met een hybride model tussen een keurmerk, een reviewsysteem en de Net Promotor Score is een nieuwe manier van reviewmarketing ontstaan.

Wilt u weten wat de voordelen van ons systeem zijn of wilt u 5-sterrenspecialist worden?

Bekijk hier de voordelen →