Waarom slechte reviews helemaal zo slecht niet zijn!

De kracht van geloofwaardigheid

<p>Wanneer je op internet iets koopt, krijg je steeds vaker de vraag om een review te schrijven. Sterker nog, je wordt er mee doodgegooid en persoonlijk vul ik ze 9 van de tien keer niet eens in.</p> <p><strong>Toch ben ik wel enthousiast over reviewmarketing en over reviews zelf.</strong><br>Als ik mezelf na ga, vul ik alleen een review in als ik vind dat ik echt bijzonder goed ben geholpen of als het schandalig slecht was. Het invullen vinden we niet altijd nodig, maar cijfers bewijzen dat de meerderheid het toch wel handig vindt als er reviews bij producten of diensten staan. We kijken graag eerst naar reviews voordat we overgaan tot aankoop. Een review van een andere koper helpt je met het beslissen of het product of de dienst aansluit op jouw wensen. Welke reviews helpen dan het beste? De positieve reviews zijn belangrijk, maar vooral de reviews waarin mensen kritische opmerkingen maken zijn, het interessantst. Deze lees ik zelf het liefst. Dit omdat ik dan kan kijken of de mogelijke nadelen voor mij ook nadelig zijn.</p> <p><img src="/files/5-sterrenspecialist/waarom_slechte_reviews_niet_slecht_zijn.jpg" alt=""></p> <p><strong>Een eerste indruk draait om gevoel<br> </strong>Als ondernemer wilt u met uw website of webshop een potenti&euml;le koper graag een goed gevoel geven. Een mooie website geeft een goede indruk, maar helaas wil een klant niet alleen maar vertrouwen op hetgeen u als verkopende partij zelf zegt. De beste manier om iemand te overtuigen, is natuurlijk de ervaring zelf, maar dan moeten ze wel eerst klant worden of al zijn. De beste manier om iemand online te overtuigen, is met behulp van de ervaringen van uw klanten. Klanten die uw producten of diensten aanbevelen, helpen u om een nieuwe klant ervan te overtuigen dat hij of zij juist bij u het beste af is!</p> <p><strong>De kracht van geloofwaardigheid<br> </strong>Als ik op internet een site zie met alleen maar positieve reviews dan geloof ik er geen snars van. Het kan toch niet waar zijn dat iemand alles alleen maar perfect doet? Wanneer er alleen maar positieve reviews staan, denkt de gemiddelde klant dat de beoordelingen nep zijn of gefilterd worden. Er is niets zo belangrijk als een geloofwaardig beeld over hetgeen klanten kunnen verwachten als ze uw producten of diensten overwegen. Alleen als een klant gelooft dat hij of zij bij u het beste af is, zal deze klant bij u worden.</p> <p><strong>Slechte reviews werken omzet verhogend<br></strong>Slechte beoordelingen helpen uw klanten dus om beter te kunnen vergelijken of ze bij u of bij de concurrent kunnen kopen en geloof me: Als uw concurrent ook geloofwaardig wil zijn, staan daar ook slechte beoordelingen. Het onderscheidend vermogen zit in uw onderneming en de manier hoe u voor uw klanten klaar staat. Laat op een geloofwaardige manier zien hoe u voor uw klanten klaar staat en u zult merken dat uw slechte beoordelingen helemaal niet erg zijn. Sterker nog, ze helpen u om uw omzet te verhogen.&nbsp;</p>

Wanneer je op internet iets koopt, krijg je steeds vaker de vraag om een review te schrijven. Sterker nog, je wordt er mee doodgegooid en persoonlijk vul ik ze 9 van de tien keer niet eens in.

Toch ben ik wel enthousiast over reviewmarketing en over reviews zelf.
Als ik mezelf na ga, vul ik alleen een review in als ik vind dat ik echt bijzonder goed ben geholpen of als het schandalig slecht was. Het invullen vinden we niet altijd nodig, maar cijfers bewijzen dat de meerderheid het toch wel handig vindt als er reviews bij producten of diensten staan. We kijken graag eerst naar reviews voordat we overgaan tot aankoop. Een review van een andere koper helpt je met het beslissen of het product of de dienst aansluit op jouw wensen. Welke reviews helpen dan het beste? De positieve reviews zijn belangrijk, maar vooral de reviews waarin mensen kritische opmerkingen maken zijn, het interessantst. Deze lees ik zelf het liefst. Dit omdat ik dan kan kijken of de mogelijke nadelen voor mij ook nadelig zijn.

Een eerste indruk draait om gevoel
Als ondernemer wilt u met uw website of webshop een potentiële koper graag een goed gevoel geven. Een mooie website geeft een goede indruk, maar helaas wil een klant niet alleen maar vertrouwen op hetgeen u als verkopende partij zelf zegt. De beste manier om iemand te overtuigen, is natuurlijk de ervaring zelf, maar dan moeten ze wel eerst klant worden of al zijn. De beste manier om iemand online te overtuigen, is met behulp van de ervaringen van uw klanten. Klanten die uw producten of diensten aanbevelen, helpen u om een nieuwe klant ervan te overtuigen dat hij of zij juist bij u het beste af is!

De kracht van geloofwaardigheid
Als ik op internet een site zie met alleen maar positieve reviews dan geloof ik er geen snars van. Het kan toch niet waar zijn dat iemand alles alleen maar perfect doet? Wanneer er alleen maar positieve reviews staan, denkt de gemiddelde klant dat de beoordelingen nep zijn of gefilterd worden. Er is niets zo belangrijk als een geloofwaardig beeld over hetgeen klanten kunnen verwachten als ze uw producten of diensten overwegen. Alleen als een klant gelooft dat hij of zij bij u het beste af is, zal deze klant bij u worden.

Slechte reviews werken omzet verhogend
Slechte beoordelingen helpen uw klanten dus om beter te kunnen vergelijken of ze bij u of bij de concurrent kunnen kopen en geloof me: Als uw concurrent ook geloofwaardig wil zijn, staan daar ook slechte beoordelingen. Het onderscheidend vermogen zit in uw onderneming en de manier hoe u voor uw klanten klaar staat. Laat op een geloofwaardige manier zien hoe u voor uw klanten klaar staat en u zult merken dat uw slechte beoordelingen helemaal niet erg zijn. Sterker nog, ze helpen u om uw omzet te verhogen.