5-Sterrenspecialist, hét keurmerk voor klanttevredenheid
Houwelings Stijlschouwen
Pasteurstraat 163
2522 RH, DEN HAAG
070-3904086

Reviews van Houwelings Stijlschouwen


Beoordeling 9,4 gebaseerd op 50 individuele klantbeoordelingen.

Houwelings Stijlschouwen

98%
0%
2%

Houwelings Stijlschouwen beoordelingen en ervaringen

98% heeft goede tot zeer goede ervaringen met Houwelings Stijlschouwen op basis van 50 beoordelingen

Schrijf een beoordeling

Filter beoordelingen

 • Beoordeling
  10
  Waarom beveelt u Houwelings Stijlschouwen wel of niet aan:

  I cannot express enough how happy I am with Rob's service. After inviting many companies for a fireplace quote, I decided to go with Rob Houweling and I would never regret my decision. Rob explained everything from start to end, acted extremely fast and built a beautiful fireplace for my home. He always responds to customers and helps no matter what. He will come at night as long as you need him. Superb service and a fireplace. Thanks Rob!

 • Beoordeling
  10
  Waarom beveelt u Houwelings Stijlschouwen wel of niet aan:

  Mensen met verstand van zaken en een adequate aanpak.

 • Beoordeling
  2
  Waarom beveelt u Houwelings Stijlschouwen wel of niet aan:

  ik zou ze zeker niet aanbevelen

  Verbeterpunten:
  Misschien een beetje meer moeite doen om een koordje te bestellen voor de deur van een houtkachel. Nee het is nergens te vinden hoor mevrouw? We hebben alles afgebeld. Dat is dus niet waar want elke leverancier heeft die koordjes. Geen service, geen moeite doen.....

  Reactie van Houwelings Stijlschouwen

  Geachte heer Groenewold, bedankt dat u een beoordeling hebt geschreven. Wij vinden het zelf ook vervelend dat we u niet hebben kunnen helpen. Wij verkopen geen houtkachels en hetgeen u nodig hebt, zit gewoonweg niet in ons assortiment. We hebben bij een leverancier toch een poging gedaan en omdat het daar niet te bestellen was hebben we u doorverwezen naar een andere winkel. Het klopt dat bedrijven die wel in de houtkachels zitten, dit soort dingen kunnen bestellen. We hopen dat u elders wel geslaagd bent.

 • Beoordeling
  10
  Waarom beveelt u Houwelings Stijlschouwen wel of niet aan:

  Wij hebben een jaren-dertig woning waarin een gashaard zat waarvan het rookkanaal lek was. Omdat het hele kanaal moest worden opengebroken en we tegen de troep opzagen hebben we heel lang getwijfeld om de haard te vervangen. Uiteindelijk hebben we dit jaar de knoop doorgehakt. Rob en zijn mensen hebben uitstekend werk geleverd; er staat een nu een prachtige bij ons huis passende schouw rond een open haard die enorm goed trekt. En alles binnen een week gedaan: chapeau!

  Verbeterpunten:
  zo doorgaan

 • Beoordeling
  10
  Waarom beveelt u Houwelings Stijlschouwen wel of niet aan:

  Wij hebben een oud huis gekocht welke wij aan het restaureren zijn. In de woonkamer stond een oude haard welke niet goed meer was. Na lang zoeken kwamen wij uit bij Rob Houweling. Deze kwam in het weekend langs en zei meteen ik heb de perfecte haard voor u. En dat bleek. In z'n oud huis moet je niet iets moderns plaatsen. De haard die Rob had uitgezocht was een haard die uit een ander huis kwam en bijna net zo oud was als ons huis. Vakwerk geleverd en het ziet er naar uit dat de haard er altijd heeft gestaan. Nu genieten wij af en toe met een goed glas wijn voor onze mooie haard. We vonden de service bij Rob zo goed dat wij hem weer hebben ingeschakeld toen wij een tweede haard in ons huis wilde plaatsen. Tevens kan je bij Rob voor meer dan alleen een haard, ook voor vloeren, traprenovatie en kasten kun je bij hem terecht. Ik kijk elke keer weer met bewondering als ik in zijn showroom bent. Zeker een bezoekje waard.

  Verbeterpunten:
  Voor nu heb ik geen enkele verbeterpunt, wij worden super goed geholpen.

 • Beoordeling
  10
  Waarom beveelt u Houwelings Stijlschouwen wel of niet aan:

  Onze haard was 23 jaar geleden aangelegd door een aannemer. Als we het hout aanstaken kwam er zwarte rook in de kamer. In het rookkanaal bleek een scherpe bocht zitten. Nadat we diverse haard specialisten en aannemers om advies hadden gevraagd besloten we om de haard nooit meer aan te steken. Aanpassing van het rookkanaal zou betekenen dat er een flink deel van de bovenliggende slaapkamer geofferd zou moeten worden voor de aanleg van een nieuw kanaal. We hebben de haard 20 jaar niet gebruikt. Totdat we een advertentie zagen van Rob Houweling. Hij kwam de situatie bekijken en ging een week later aan de slag. Het resultaat is een prachtige, goed trekkende haard! Geen enkele rook in de kamer, in de bovenliggende slaapkamer was slechts en kleine uitbreiding van het rookkanaal nodig. Bovendien weet Rob zich omringt door betrouwbare vaklieden, die kwamen stucen, schilderen en het parket repareren. We bevelen Rob Houweling van harte aan!

  Verbeterpunten:
  Geen enkel commentaar, briljant werk en zeer hulpvaardig!

 • Beoordeling
  10
  Waarom beveelt u Houwelings Stijlschouwen wel of niet aan:

  In een prettige sfeer in de werkplaats heeft Rob laten zien wat voor mooie haarden hij heeft en met passie verteld hij hoe de haarden gebouwd zijn. Dat heeft ons overgehaald om met hem in zee te gaan en daar hebben we geen seconde spijt van gehad. In ons nieuwe huis in Leiden heeft hij de twee bestaande haarden vakkundig en snel gesloopt en er twee schitterende haarden voor in de plaats gezet waar we enorm tevreden over zijn. Zijn vakkundige werk en adviezen en vereisten - eerst een rooktest anders heeft t geen zin en begin ik er niet aan - hebben het geheel tot een fijne ervaring gemaakt en voor ons volgende huis kiezen we zeker weer voor een haard van Rob.

 • Beoordeling
  10
  Waarom beveelt u Houwelings Stijlschouwen wel of niet aan:

  Vakwerk. Had een probleem met andere haardbouwer. Kamer vol rook. Kamer met rookkanaal ook vol rook. Houweling gebeld en die heeft alles snel opgelost en vakkundig gerenoveerd door de stalen binnenkant te vervangen door traditionele vakkundige stenen bouw. Haard trekt nu ook geweldig. Top!

  Verbeterpunten:
  Niets was uitstekend zo!

 • Beoordeling
  10
  Waarom beveelt u Houwelings Stijlschouwen wel of niet aan:

  Na heel goede ervaringen met de aanleg van de open haard door Houweling, hem ook gevraagd of hij iets kon betekenen bij de renovatie van onze bovenverdieping (3 kamers; houten raamlijsten en vensterbanken verwijderen en vervangen door stucwerk en natuurstenen vensterbank, muren spachtelputz, plafonds perklijsten vernieuwen en restaureren, glas-in-lood raampjes terugplaatsen). Hij beval ons Bosman Bouwt aan. Hiermee in zee gegaan, en met prachtig resultaat. Na traumatische ervaringen met aannemers in het verleden, was dit een verademing. Een dag eerder dan beloofd begonnen (!), prettig gewerkt, goed werk geleverd en geen verrassingen wat betreft de kosten. Kortom, we zijn meer dan tevreden!

 • Beoordeling
  10
  Waarom beveelt u Houwelings Stijlschouwen wel of niet aan:

  Meedenken, goede aanpak en nazorg! Lees mijn verhaal: Bijna twintig jaar keken we naar de open haard die we ooit zo mooi vonden. Maar de stoere bielzen balk steunend op een stevige en sierlijke gietijzeren staaf was achterhaald. Tijd voor verandering; we hikten er tegenaan. Totdat onze dochter en schoonzoon voor hun nieuw op te bouwen rookkanaal en schouw in hun monumentale woning de hulp inriepen van Rob van Houwelingen. “Mam, welke schouw vind jij het mooist, nummer een of twee?” Ik ga voor nummer twee, maar het wordt nummer een. Terecht gezien hun woning, maar schouw nummer twee blijft in mijn gedachten. De installatie van het rookkanaal en de plaatsing van de nieuwe schouw bij onze kinderen gaat goed. Als ouders volg je dit op de voet en inderdaad: het zag er schitterend uit. Voor ons reden om de koe nu eindelijk bij de horens te vatten. “Wil je Rob laten weten dat wij binnenkort contact met hem opnemen?” Appje terug: “ hij komt morgen.” Snelle actie. Toen de afspraken waren gemaakt, was de startdatum ook razendsnel geprikt. We gingen voor die andere schouw, nummer twee. Die stond gelukkig nog in de showroom. En de afbraak en afvoer van de oude haard zou meteen dinsdag starten. Tweede Pinksterdag stond voor ons in het teken van opruimen. De dag daarna stonden de heren voor de deur en het ‘circus’ begon. Allereerst werden de deurmatten omgedraaid. “Heel belangrijk, dan beschadigen ze niet.” Vervolgens kwamen het karton en het plastic afdekzijl binnen rollen. Echt alles wat er toe deed, werd afgedekt. Natuurlijk geeft het stof en overlast, maar het is voor het goede doel: die mooie eigentijdse schouw! Op dag twee was al het oude weg en keurig afgevoerd. De opbouw kon starten! Niet zonder controle van het bestaande rookkanaal, want gedoe achteraf, daar schieten we niets mee op. Dag drie: helemaal klaar. Schouw en rookkanaal keurig gemetseld wacht alleen nog op de stukadoor. Ook daar was in voorzien: opbouw en stucwerk liepen naadloos in elkaar over. Hebben we de haard al aangestoken? Nee, dat mag nog niet van Rob. Daar zijn voorwaarden aan verbonden, zoals de droogtijd van metsel- en stucwerk. Hij geeft de datum aan. Ook dat is een stukje nazorg!

Schrijf een beoordeling

Over Houwelings Stijlschouwen

Wij nodigen u van harte uit om de grootste en mooiste collectie stijlschouwen en openhaarden in de regio Den Haag te aanschouwen. Voor meer informatie over stijlschouwen en welke soorten openhaarden er zijn, aarzel niet, loop door onze online showroom, of neem contact op met Houweling Stijlschouwen.

Rob Houweling oftewel Houwelings Stijlschouwen is al decennia lang een begrip in openhaardbouw in de regio Den Haag en omstreken.

Alles voor een tevreden klant:
Als erkend 5-sterrenspecialist willen we u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Bedrijfsvideo

Erkend 5-sterrenspecialist

Houwelings Stijlschouwen is erkend 5-sterrenspecialist en laat zich bewust controleren en beoordelen op zijn servicebeleid. Hiervoor gebruiken wij de 5-sterrengroeipromotor waarbij we de Net Promotor Score (NPS) meten. Krijgt Houwelings Stijlschouwen te veel klachten en/of te slechte beoordelingen dan wordt de erkenning ingetrokken. Zo weet u zeker dat u bij deze keurmerkhouder kunt rekenen op onze 5 sterke punten.

 • Goed advies
 • Vakmanschap
 • Kwaliteit
 • Service
 • Garantie

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
17:00 - 21:00
Zaterdag
10:00 - 15:30
Zondag
Gesloten

Routebeschrijving

Vragen aan Houwelings Stijlschouwen?

Vraag het de specialist