Juist nu aandacht voor kanker

4 februari

Gepubliceerd op
4 februari is het wereld Kankerdag. Graag willen wij daar even bij stil staan en wat aandacht voor vragen. Vanuit onze kernwaarde, sociaal betrokken ondernemen, steunen we met veel liefde het KWF. We hopen dat jij ook de moeite wil nemen om daar vandaag even extra bij stil te staan.

Aandacht voor de impact van kanker. Juist nu

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning.

Persoonlijke verhalen over kanker in coronatijd

Als je met kanker te maken krijgt, staat je wereld op z'n kop. De coronacrisis gooit daar nog eens een schepje bovenop. In veel ziekenhuizen worden behandelingen uitgesteld of aangepast. Ook kan de angst om met het virus besmet te raken veel onzekerheid met zich meebrengen. Terwijl je juist nu een arm om je schouder of een knuffel van je dierbaren zo hard nodig hebt.

Op deze pagina delen mensen hun verhaal over kanker in coronatijd. Patiënten, maar ook zorgverleners voor wie het contact met patiënten in deze tijd anders verloopt. Meer lezen? Op Kanker.nl vind je nog veel meer persoonlijke verhalen. Daar kun je ook zelf je ervaringen delen en deelnemen aan online gepreksgroepen.